csen

NEXTCLINICS do svého porfolia začleňuje IVF Centra Prof. Zecha a stává se jedním ze tří největších poskytovatelů služeb asistované reprodukce v Evropě

ikona kalendář31.07.2018

Plzeň/Augsburg 1. srpna 2018 – Bezprostředně po akvizici italské společnosti GynePro Medical Group v červenci letošního roku společnost NEXTCLINICS International (dále jen NEXTCLINICS) oznámila, že převezme 100% podíl ve společnosti IVF Centers Prof. ZECH, jedné z největších evropských sítí klinik asistované reprodukce s pobočkami v Plzni, Bregenzu, Salcburku, Kolíně nad Rýnem, Vaduzu, Niederuzwilu a Meranu. Společnost NEXTCLINICS během necelého roku expandovala tak, že se stala se čtrnácti klinikami jedním ze tří největších evropských poskytovatelů služeb asistované reprodukce.

Profesor Dr. Herbert Zech, zakladatel IVF center prof. Zecha, se stává akcionářem společnosti, členem lékařské rady na vedoucí pozici a bude spolupracovat na další mezinárodní expanzi NEXTCLINICS. Společnost má nyní solidní základ pro investice do dalšího růstu jak v Evropě, tak po celém světě. Transakce je součástí plánu společnosti NEXTCLINICS investovat v roce 2018 až 200 milionů eur. Kupní cena nebude zveřejněna a akvizice podléhá schválení rakouských antimonopolních orgánů.

„Jedná se o zcela zásadní krok. Začlenění této značky do skupiny NEXTCLINICS je nesmírně důležité pro další růst v Evropě i globálně. Úroveň kvality, výzkumu, úspěšnost a reputace profesora Zecha jsou vynikající a je pro nás ctí, že se společně se svým týmem stává naším partnerem. Díky této transakci zdvojnásobujeme svoji velikost a překonáváme plány růstu. Každým dnem se přibližujeme našemu cíli stát se největším a nejsilnějším hráčem na evropském poli asistované reprodukce,“ vysvětluje Miroslav Herden, generální ředitel společnosti NEXTCLINICS.

„Kliniku jsme otevřeli před 34 lety. Naším cílem byl individuální přístup k léčbě pacientů s využitím nejnovějších a nejbezpečnějších technologií tak, abychom jim pomohli počít zdravého potomka, pokud možno na první pokus. Na tom se nic nemění. Co se však mění, je naše schopnost nezávisle růst a zároveň usilovat o individuální vztah mezi lékařem a pacientem, který je jedním z předpokladů našeho úspěchu. Díky partnerství s NEXTCLINICS se celý náš tým může soustředit na to, co dokážeme nejlépe, zatímco zázemí skupiny nám poskytne strategickou mezinárodní přítomnost v podobě sítě klinik, které spojují výzkum, moderní technologie i alternativní přístupy k léčbě,“ říká profesor Dr. Herbert Zech.

Rozšíření sítě společnosti NEXTCLINICS do blízkosti významných obchodních center spolu s úspěšnými klinikami ve strategicky důležitém alpském regionu podstatně zvyšuje její schopnost přilákat pacienty z celé Evropy i dalších částí světa a zároveň poslouží jako model pro další expanzi.

„Úroveň vzájemného porozumění mezi společností NEXTCLINICS a profesorem Zechem z hlediska filozofie a přístupu je skutečně pozoruhodná. On i jeho rodina natolik věří našemu konceptu, že se rozhodli s NEXTCLINICS spojit své životní dílo, což je pro nás nesmírná čest. Okamžitý přínos začlenění rozvinuté infrastruktury center profesora Zecha pocítíme v oblasti IT, dat, a především systému péče o zákazníky, což plně slouží k poskytování maximálně kvalitní péče každému pacientovi,“ vysvětluje Markus Stötter, finanční ředitel společnosti NEXTCLINICS.

Společnost NEXTCLINICS potvrzuje, že nedojde k žádným změnám v provozu ani vedení IVF center prof. Zecha.

Evropské portfolio společnosti NEXTCLINICS

Společnost NEXTCLINICS INTERNATIONAL v roce 2017 investovala 80 milionů eur a v roce 2018 plánuje další investice v hodnotě až 200 milionů eur. IVF centra prof. Zecha se stávají součástí portfolia, do něhož náleží také společnost GynePro Medical Group, která působí v Boloni a Veroně a specializuje se na léčbu poruch reprodukce, neplodnosti a na prenatální diagnostiku, ProCrea Group v Luganu poskytující služby asistované reprodukce, specializované diagnostické služby, plastickou chirurgii a genetické služby, IMER ve Valencii a Denii ve Španělsku, přední evropské centrum pro dárcovství biologického materiálu, klinika Praxisklinik Frauenstraße v německém Ulmu, Genetika Plzeň a Centrum reprodukční medicíny a gynekologie GEST v Praze.

Společnost NEXTCLINICS investovala i do dalších zařízení včetně nemocnic, lékařských laboratoří a sítě odběrných center v České republice, Itálii, Německu, Španělsku a Švýcarsku.

O společnosti NEXTCLINICS

NEXTCLINICS provozuje síť moderních, vysoce specializovaných zdravotnických zařízení a nabízí péči především v oblastech reprodukční medicíny, pneumologie, ftizeologie, alergologie a klinické imunologie. Tato dynamicky rostoucí zdravotnická společnost se sídlem v Německu vstoupila na evropský trh v roce 2015. Využívá inovativní postupy orientované na pacienta a klienta s využitím nejnovějších diagnostických a léčebných metod a špičkových komunikačních technologií. Své služby nabízí v České republice, Itálii, Německu, Španělsku a Švýcarsku i občanům dalších zemí. Více informací naleznete na www.next-clinics.com.

IVF centra profesora Zecha

IVF centra prof. Zecha v současné době působí v pěti evropských zemích a zaměstnávají přes 120 odborných zdravotnických pracovníků. Patří mezi nejvýznamnější soukromé evropské sítě klinik zaměřených na reprodukční medicínu. Aplikuje nejvyšší technické, vědecké a výzkumné standardy s cílem poskytovat pacientům nejlepší možnou péči. IVF centra prof. Zecha jsou celosvětově uznávána pro své úspěchy na poli léčby neplodnosti a vývoje lékařských technologií asistované reprodukce (ART), jejichž smyslem je poskytovat párům optimální úroveň podpory, která zvýší jejich šance počít a donosit zdravého potomka.